tel: +385 49 326 600

* 
Calendar* 
* 
* 
* 
REZERVACIJA

Vinska kartaVinski podrum
restorana Academie čuva više od 200 etiketa. Od svježih rizlinga Zagorja, slasnih dalmatinskih pošipa do robusnih shiraza južne Australije, naša vinoteka ima bocu za svačiji ukus i svaku priliku.

Zagorski, međimurski i prigorski vinari otvaraju vinsku kartu koja se preko središnje Hrvatske i Slavonije spušta u Istru i Primorje. Putovanje se preko Paga i Dalmacije nastavlja u europskim vinskim regijama da bi završilo u dalekim vinogradima novoga svijeta.

Široka ponuda pjenušaca i šampanjaca, desertnih i likerskih vina, zajedno uz single malt viskije i cijenjene konjake učinit će vašu šetnju od aperitiva do dižestiva ugodnom i opuštenom.

Jako Vino – u našem podrumu

Ustupili smo mjesto još jednoj kvalitetnoj hrvatskoj vinoproizvodnji u podrumu restorana Academie. Radi se o društvu Jako vino, koje se nalazi u Bolu na otoku Braču. Članovi Prve dalmatinske vinarske zadruge su koristili podrum u Bolu za svoje potrebe prerade grožđa.

Ova kuća ima bogatu vinarsku povijest. Već 1909. osvaja prvu zlatnu medalju u domovini vina – Francuskoj, na međunarodnoj izložbi vina u Parizu. Društvo Jako Vino d.o.o. je ugovorom o zakupu preuzelo stoljetnu tradiciju pod svoje okrilje. 2009. godine se u podrumu zaprimaju prve sorte grožđa Plavac mali i Pošip iz kojih nastaju tri vrste vina: bijelo vrhunsko vino Pošip, crno kvalitetno vino Sv. Vid, te kvalitetno dalmatinsko vino, Opol, dalmatinski Rose.