tel: +385 49 326 600

* 
Calendar* 
* 
* 
* 
REZERVACIJA

Naš tim - Restaurant Academia
R
estoran Academia
okuplja mlade stručnjake koji se školuju diljem svijeta, te svoje stečeno
znanje prenose u Vaša jela.

Glavni kuhar restorana Academie i Bluesun hotela Kaj je Tomislav Kožić, executive chef.

Nakon srednje škole, Tomislav završava specijalizaciju u Zagrebu kod poznatog kuharskog majstora, Silvia Belužića. Također radi kao instruktor u Kreativnoj kuhinji, zajedno sa Miroslavom Biondićem. Tomislav 2008. godine dolazi u Bluesun hotels & resorts, te se upisuje u najprestižniju francusku kulinarsku akademiju, Ritz Escoffier Ecole, u hotelu Ritz u Parizu.Tamo stječe dragocjeno iskustvo u glavnoj kuhinji restorana L'Espadon, koji ima dvije Michelinove zvijezdice. Glavni kuhar L'Espadona je Michel Roth, veliki francuski kulinarski majstor. Roth je dobitnik mnogobrojnih nagrada i priznanja Meilleur Ouvrier de France – jedinstvene nagrade u svijetu koju dodjeljuje francusko Ministarsvo rada najboljem francuskom kuharu, kao i pobjedničkog plasmana na Bocuse d’or - svjetskom natjecanju najboljih chefova.

 

U sklopu Ritz Escoffier programa, Tomislav 2010. godine stječe zvanje Master of Cuisine. U restoranu Academia Tomislav uvodi nova jela, kreira i korigira jelovnike, te vodi tim talentiranih mladih kuhara.

U Hrvatskoj je višestruko nagrađivan titulama poput prvog Zagorskog Chefa (2011), pobjednika kulinarskog natjecanja GAST 2010. u Splitu, ali i djelatnika godine 2010. u sklopu akcije „Čovjek ključ uspjeha u turizmu“. Na međunarodnom kulinarskom festivalu „Biser mora“ 2011. u Supetru na otoku Braču dobiva zlatno odličje u kategoriji „Vegetarijansko jelo“, te sa svojim timom osvaja još 5 medalja u raznim kategorijama.

 

U restoranu Academia Tomislav uvodi nova jela, kreira i korigira jelovnike, te vodi tim talentiranih mladih kuhara.

Jakov Tironi – sommelier restorana Academije pridružuje nam se 2009. godine.

Dragocjeno iskustvo prikuplja u Hrvatskoj i inozemstvu. Završava 4 semestra u švicarskom Institut hotelier Cesar Ritz u Valaisu. Tamo stječe diplomu u hotelskom menadžmentu. Nakon Švicarske, radi u Esplanadi kao sommelier, a zatim u Roto-Prometu kao voditelj prodaje za hotele i restorane. Također boravi u Italiji i Engleskoj gdje radi kao barmen, dok u Škotskoj, u Macdonald hotels and resorts, j radi kao wine waiter. Jakov trenutno završava drugi stupanj tečaja za sommeliere u organizaciji hrvatskog sommelier kluba.